Jonakin päivänä ahdistavat ja vaikeat ajatukset voivat olla pois, mutta se ei todennäköisesti tapahdu itsestään, koska niin kauan kuin sinussa on tilaa ja uskomuksia pelolle ja häpeälle, ahdistukselle ja voimattomuudelle. Ne tulevat, koska sinä uskot ne omiksesi.

Aluksi on tärkeää lähteä tunnistamaan omia tunteitaan, koska ajatukset ja tunteet ovat eri asioita, vaikka molemmista nousee tuntemuksia. Tunteet virtaavat ja viestivät sinulle tarpeistasi. Tunteet eivät koskaan käske tai tule pitäisi muodossa, ne eivät ehdota mitään pahaa sinulle. On eri asia tuntea väsymystä ja tarvita lepoa kuin voimattomuus, joka vie todella kaikki voimasi. On eri asia pelästyä ja tuntea pelkoa erilaisissa tilanteissa, joissa olet turvaton kuin tuntea ajatuksesta syntyvää lamauttavaa pelkoa.

Ahdistavat ajatukset ovat lamauttavia, ne eivät virtaa, vaan painavat sinut alleen. Ne vyöryvät ylitsesi. Saatat nähdä hetkiä, että eihän minulla ole mitään hätää ja sitten ahdistavat ajatukset tulevat ja huuhtovat tuon kaiken vakauden ja turvan mennessään. Ahdistavat ajatukset voit tunnistaa siitä, että niillä ei ole suoraa kiinnittysmiskohtaa tähän hetkeen vaan ne ovat kuin sankka sumu, joka peittää alleen selkeän näkyvyyden. Ne voivat nousta yhtäkkiä kuin pienestä kipinästä tai olla ”päällä” kokoajan.

Ahdistavat ajatukset ovat usein kasvaneet pitkän ajan kuluessa ja saatat muistaa hetkiä, jolloin kaikki alkoi. Usein taustalla on jollakin tavalla pitkittynyttä turvattomuutta. Sinua ei ole kannateltu tarpeissasi sillä tavalla kuin olisit tarvinnut. Turvan tarpeesi ovat näin jääneet toistuvasti täyttymättä. Eikä sinulla tarvitse olla tästä selkeää kokemusta tai muistikuvaa, koska opimme sietämään ja selviytymään juuri siinä kasvuympäristössä, joka meillä on. Turvattomuudesta voi tulla normi.

Vaikeat ajatukset ovat hyvin voimaikkaita, mutta voit luottaa, että niin olet sinäkin, aivan uskomaton valo-olento ja siksi ne ehkä tulevatkin, luomaan varjon valosi eteen, jotta et pääsisi toteutumaan koko potentiaalistasi käsin, sillä mitä käyttöä näillä ajatuksilla sitten olisi, missä ne pääsisivät toteutumaan, jos sinä et niitä uskoisi itsellesi kannettaviksi?

Kun vaikeat ajatukset ovat uskomuksina, ohjelmointeina ja taakkasiirtyminä kehollisina sinussa, on vaikeampaa erotella niitä itsestäsi pois. Kun vaikeat asiat ovat ulkopuolellasi, sinun on helpompi nähdä ne. Havahdut tunnistamaan: mistä tämä oikein tuli! itseasiassa tämä ei ole edes minun ajatukseni, en tarvitse tätä, enkä valitse sitä.

Matka ahdistavien ajatusten kanssa voi tuntua loputtomalta, mutta se ei ole totta. Sinä edistyt koko ajan, erotut niistä. Sillä on merkitystä, että näet ja erottelet. Et usko kaikkea, mitä mieli sanoo, vaikka tiedän, että se ei tunnu helpolta, päinvastoin se tuntuu mahdottomalta. Mutta muutos alkaa niissä pienissä hetkissä, kun näet: tämä ei ole totta minulle! Minä en tunne enkä koe näin. Vaikka ahdistavat ajatukset tulevat juuri näkyväksi mielessäsi – se ei tarkoita, että ne olisivat omia ajatuksiasi. Muutos ahdistavista ajatuksista eroon pääsemiseksi saa siivet havahtumisesta näkemään ja tunnistamaan ne.

Keskustellessani tästä ystäväni kanssa, joka oli lukenut Eckhart Tollen kirjallisuutta, hän tunnisti tämän asian kärsimyskehona. Minä näen ahdistavat ajatukset usein erilaisina olentoina tai tunnen niiden energiat, se on ehkä minulle ominainen ja mahdollinen tapa erottua niistä – ja hetkittäin jopa hyvin kevyt ja hauskakin, mikä ei tietenkään tarkoita, että ahdistavat ajatukset olisivat sellaisia.

Näkeminen ja tunnistaminen voivat tapahtua sinulle ominaisella tavalla ja se voi olla vain etäinen aavistus, mutta jo silloin erottelet, eivätkä ahdistavat ajatukset enää sulaudu sinuun, vaan vapautuminen on alkanut! Tärkeää on myös keskustella ahdistavista ajatuksista ääneen sellaisen ihmisen kanssa, jolta tunnet saavasi tukea. Jos ihminen torjuu sinut ahdistavien ajatusten kanssa, on kyse hänen omista peloistaan – ei sinusta. Teen myös työskentelyä ja hoitoja näiden asioiden parissa, lämpimästi tervetuloa valaisemaan kanssani näitä ajatuksia ja energioita ja etsimään juuri sinulle sopivia ratkaisuja niistä eroon pääsemiseksi! 

Sydäntunteella 
Saija